Майстер-клас "Перші кроки викладання курсу "Сходинки до інформатики"

16 жовтня на базі Марганецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 9 з вивченням інформатики у 8-11 класах відбулося засідання міського методичного об’єднання вчителів інформатики. У роботі ММО взяли участь і вчителі початкових класів, які викладають у 2-х класах курс «Сходинки до інформатики».

У рамках постійно діючого випереджаючого міського семінару-практикуму «Методичний супровід викладання курсу «Сходинки до інформатики» у 2-х класах» Куриленко Ірина Вікторівна, учитель інформатики ЗОШ № 9, провела майстер-клас для вчителів початкових класів, які викладають цей курс.

Формування ІКТ-комптентності учнів – один із пріоритетних напрямів розвитку сучасної загальної освіти. "Сходинки до інформатики" — єдиний в Україні пропедевтичний курс інформатики для молодших школярів, що має майже 10-річну історію, пройшов апробацію та рекомендований Міністерством освіти і науки України.Вивчення курсу «Сходинки до інформатики» сприяє формуванню і розвитку у молодших школярів ключових компетентностей, серед яких ІКТ-компетентність, та «уміння вчитися», як здатність до самоорганізації в навчальній діяльності.

У ході проведення майстер-класу акцент робився на діяльнісному вимірі предметної ІКТ-компетентності, який пов'язаний з технологічними, телекомунікаційними, алгоритмічними вміннями учнів молодшого шкільного віку:

Ірина Вікторівна поділилася власними наробками з методики викладання курсу, зокрема викладання інформатики в початкових класах, продемонструвала розроблені нею опорні схеми, таблиці, алгоритми, завдання для тестової перевірки тощо. Виступ супроводжувався змістовною мультимедійною презентацією.

Наступне засідання випереджаючого міського семінару-практикуму «Методичний супровід викладання курсу «Сходинки до інформатики» у 2-х класах» заплановано на листопад.

Кiлькiсть переглядiв: 198

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.