Відбулося заняття семінару-практикуму "Усе має свій початок"

9 квітня на базі Марганецької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 відбулося третє засідання міського семінару-практикуму «Усе має свій початок» для вчителів майбутніх першокласників.

У роботі семінару-практикуму взяла участь учитель-логопед ЗОШ № 1 Ляшенко Світлана Володимирівна, яка розповіла про роль мовлення в інтелектуальному розвитку дитини та зазначила, наскільки відхилення від його норми можуть негативно позначитися на її подальшому житті,

а також зупинилася на важливості та необхідності спільної роботи вчителів 1-х класів та вчителя-логопеда з виправлення порушень мовлення у дітей шестирічного віку, дала практичні поради та рекомендації.

Про дидактичні вимоги до підготовки і проведення уроків в першому класі розповіла керівник семінару-практикуму, методист управління освіти Кострикіна Валентина Василівна. Вона, зокрема, зупинилася на особливостях структури уроку в 1 класі та способах організації навчальної діяльності шестилітніх першокласників на уроці, використання дидактичних ігор на уроках, як провідного принципу навчання шестирічних першокласників, та головні умови ефективності застосування дидактичних ігор; дала поради, як учителеві заощадити час на уроці. Усі вчителі взяли участь у круглому столі з теми «Гра як провідний вид діяльності молодших школярів» , у ході якого обмінялися досвідом роботи з цієї проблеми.

Учителі Шамрай Н.В.(ЗОШ № 11), Забутна А.М. (ЗОШ № 7), Лисенко Л.М.(НВК «Школа - ДНЗ») детально проаналізували особливості структури уроків математики, навчання грамоти (читання та письма) в 1 класі.

Учитель ЗОШ № 1 Дубицька Н.Н., яка в цьому навчальному році працює з першокласниками за новим Держстандартом та новою навчальною програмою, поділилася своїми наробками з теми «Розвиток предметної математичної компетенції молодшого школяра на уроках математики в 1 класі в умовах впровадження нового Держстандарту початкової загальної освіти».

/Files/images/Фото0561.jpgКострикіна В.В., методист управління освіти

/Files/images/Усе 9-1.jpg

/Files/images/Усе 9-2.jpgЛяшенко С.В., учитель-логопед ЗОШ № 1/Files/images/Усе 9-3.jpgШамрай Н.В., учитель ЗОШ № 11/Files/images/Усе 9-4.jpgЗабутна А.М., учитель ЗОШ № 7/Files/images/Усе 9-5.jpgЛисенко Л.М., учитель НВК "Школа - ДНЗ"/Files/images/Усе 9-6.jpgДубицька Н.Н., учитель ЗОШ № 1

Кiлькiсть переглядiв: 210

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.