Обмін досвідом

22 листопада у СШ № 5 пройшов обмін досвідом роботи між шкільними практичними психологами. До уваги учасників представила свій досвід роботи практичний психолог Кузуб Оксана Михайлівна. Тема досвіду «Психолого-педагогічний супровід адаптації молодшого школяра».

Оксана Михайлівна ознайомила з основними етапами супроводу у молодшій школі: діагностика пізнавальних процесів молодших школярів, корекційно-розвивальні заняття з учнями 2-4 класів, просвітницька та консультаційна робота з батьками та вчителями. Представила авторську програму для учнів 2-4 класів «Основи елементарної психології», що реалізувалась у щотижневих заняттях з учнями.

Психологи ознайомилися з результативністю використання такого комплексного підходу у супроводі молодшого школяра, а саме формуванню готовності до навчання у школі ІІ ступеню, створенню соціально-психологічних умов для розвитку особистості

Особливу увагу Оксана Михайлівна звернула на важливість введення у розклад занять уроків психології під час яких, психолог має можливість спілкуватися з учнями, спостерігати за ними у навчальній ситуації, де сам психолог виступає водночас і вчителем, який навчає, і психологом, який допомагає впоратися з особистими проблемами, що виникають у кожного учня.

Кiлькiсть переглядiв: 243

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.