Педагогічні читання "Педагогічна спадщина Василя Сухомлинського"

29 листопада на базі загальноосвітньої школи № 11 відбулися педагогічні читання «Педагогічна спадщина Василя Сухомлинського. Минуле. Сьогодення. Погляд в майбутнє». Учасниками педагогічних читань стали заступники директорів з НВР в школі І ст., учителі початкових класів закладів освіти міста, вихователі ГПД.

Метою проведення заходу стало залучення педагогічних працівників початкової ланки освіти до вивчення та аналізу педагогічних та філософських поглядів Василя Сухомлинського, сприяння бажанню впроваджувати концептуальні підходи в освітній процес, забезпечення обміну професійним досвідом щодо використання ідей педагогіки В.О. Сухомлинського, розвиток форм партнерства й співпраці педагогів та управлінців у питаннях розвитку та впровадження ідей гуманної педагогіки.

Відкрили захід методист управління освіти Кострикіна В.В., директор ЗСШ № 11 ВолковаО.І. та її заступник Шпак Л.М. Випускники ЗСШ № 11 віршами вшанували пам’ять видатного українського педагога.

Цікавими і змістовними були виступи вчителів шкіл міста Радзивіло Т.Г.(СШ № 1), Кожанової А.Ю.(СШ № 2), Народовської О.М.(СШ № 9), які супроводжувались яскравими мультимедійними презентаціями. Призерка конкурсу «Учитель року-2011. Початкові класи» Смирна І.Г.(СШ № 7) запропонувала у відеозапису фрагменти власних уроків у 1 та 4 класах , на яких поділилася досвідом використання педагогічних ідей Василя Сухомлинського. Досвідчені вчителі Бондаренко Н.В.(СШ № 6), Гармаш Ж.В.(СШ № 11) розповіли, як на практиці розвивають духовний світ молодших школярів та використовують ідею «Зеленої школи». Головачова І.А.(СШ № 12) розповіла, як вона реалізує завдання курсу «Християнська етика в українській культурі» на прикладі творів В. Сухомлинського для дітей молодшого шкільного віку.

Надзвичайно цікаво було слухати у виконанні авторів та молодших школярів СШ № 11 казки, написані учнями початкових класів шкіл міста. Була також організована виставка кращих творчих учнівських робіт та фотоколлаж «Уроки серед природи».

Учасники педчитань обговорили захід та прийняли рекомендації.

Усі учасники ще раз підтвердили значимість особистості Сухомлинського як видатного Учителя, письменника, яскравого представника педагогічної науки.

/Files/images/СШ 11-4.jpg/Files/images/СШ 11 - 2.jpg/Files/images/СШ 11 - 1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 274

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.