Освіта. Події тижня. 19-25.06.2023

Влітку освітня сфера в нашому місті оживає не менш, ніж у будь-яку іншу пору року. Навколо нас трапляються події, які вражають своєю креативністю, активністю та впливом на молоде покоління. Цей тиждень був досить активним для учнів та вчителів позашкільних закладів освіти, що й не дивно, адже настала пора літніх канікул!

Навчальний тиждень виявився щедрим на творчі здобутки вихованців Центру науково-технічної творчості дітей та учнівської молоді. Учні Ходулін Данило, Сидоренко Олександр, Шорнікова Анастасія (І місце) та Грабова Анастасія (ІІ місце) отримали нагороди Відкритого дистанційного конкурсу дитячої творчості до Міжнародного дня захисту дітей Центральної державної науково-технічної бібліотеки гірничо-металургійного комплексу України за підтримки Благодійної організації «БФ «ОК Права людини Україна». А Помазан Юлія та Артеменко Марія стали переможцями в обласному дитячо-юнацькому конкурсі-виставці «Українська народна дитяча іграшка мого краю».

Еколого-натуралістичний центр як і кожного тижня радує нас перемогами. Вітаємо з І місцем в обласному конкурсі «Природна скарбниця Придніпров’я» гурток «Юні географи-дослідники» в номінації «Балки Придніпров’я» та гурток «Основи екологічного моніторингу», з ІІ місцем – гурток «Флористика» в номінації «Первоцвіти Дніпропетровщини».

Крім того, підведено підсумки Всеукраїнського зльоту юних дослідників-природознавців, в якому приймали участь шість вихованців центру: Дипломами ІІ ступеня Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України нагороджено Софію Козиренко, Гуласал Деванову та Анну Бонгар. Дипломами ІІІ ступеня нагороджено Тетяну Свистунову, Ярослава Копаницю та Аделіну Сомову.

З 20 по 22 червня 2023 р. десять вихованців закладу взяли участь у Всеукраїнському зльоті юних екологів. Під час проведення заходу юні екологи долучились до науково-практичної конференції «Екологічне мислення і охорона довкілля: вплив війни на екологію», еко-челенджу «Наслідки війни для водних ресурсів України», відео-екскурсії «Чорнобиль – які тварини живуть у зоні відчуження у 2023 році?» та захищали свій проєкт «Збереження та відновлення флори і фауни Дніпропетровської області».

Пишаємося учнями Марганецької школи мистецтв: Верховий Давид зайняв І місце на Всеукраїнському двотуровому конкурсі мистецтв «Оберіг»; Поляков Ярослав – І місце на ІІ Всеукраїнському конкуріс мистецтв «Мамині очі»; Смірнов Марк – І місце на Міжнародному конкурсі «Алея зірок».

Не менш активними були заклади загальної середньої та дошкільної освіти.

Зокрема учні Добронадіївського ліцею №4 постійно беруть участь в різноманітних конкурсах. Цього тижня Мішковець Софія, учениця 5 класу, стала переможцем обласного дитячо-юнацького конкурсу-виставки «Українська народна дитяча іграшка мого краю», а Гемук Поліна, учениця 7 класу, посіла ІІ місце в обласному конкурсі фоторобіт «Я, родина, Україна».

А у Марганецькому ліцеї № 7 випускники 4 класу провели розважально-пізнавальну подорож до м. Покров під гаслом «Прощавай, початкова школо!».

Заходи до Дня героїв у 2023 році – уроки мужності «Воля і мужність», патріотичну вікторину «Вікторина до Дня героїв», перегляд відео «Українські Герої — це українці, які жили в різні епохи й захищали рідну землю» - провели на цьому тижні в Марганецькому ліцеї №3.

21.06.2023 р. та 22.06.2023 р. в Марганецькій початковій школі працівники зібралися на толоку в рамках Всеукраїнського проекту з озеленення «Квіти для школи». Результат – нові клумби та дерева, пофарбовано паркани.

19 червня до Всесвітнього дня дитячого футбольного м'яча вихователь центру розвитку дитини «Ромашка» Гомонюк Л.І. провела вікторину: «Про футбол дітям» та поповнила студію малюнка роботами вихованців «Мій чудо м'яч».

Протягом тижня у дитячому садочку № 20 «Буратіно» педагогічні працівники плідно працювали з вихованцями: діти класифікували овочі та фрукти, використовуючи крім дидактичних ігор чистомовки з циклу «Що росте на городі?». За допомогою дидактичних ігор та вправ «Чарівний шнурочок», «Знайди зайве», «Сусіди числа» закріпили цифри, геометричні фігури. Покращити настрій дітлахів протягом тижня допомагали психогімнастики «Передай настрій по колу», «Літній дощ», «Мені добре, коли…», руханка «Літня аеробіка» та ранкова гімнастика «Роби так як ми і краще нас».

В Центрі трудової підготовки учнівської молоді здавали ДПА в професійній групі ВАЗ-22-11/27 за професією «Водій автотранспортних засобів. Спеціалізація: водіння автотранспортних засобів категорії «В».

Також здобувачі/здобувачки освіти професійних груп 2-го року навчання професій «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів», «Оператор комп’ютерного набору», «Молодша медична сестра (молодший медичний брат) з догляду за хворими» отримали документи про професійно-технічну освіту.

Триває виробнича практика в професійних групах 1-го року навчання з підготовки діловодів, слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів, операторів комп’ютерного набору та молодшої медичної сестри (молодшого медичного брата) з догляду за хворими.

На сьогодні освіта протягом життя — це не концепція, а філософія, що передбачає відкритість людини до нових ідей, рішень, знань, навичок і розкриття потенціалу кожного незалежно від віку, місця, часу та обставин.

Під час відпустки освітяни міста продовжують займатися самоосвітою та підвищувати рівень своєї кваліфікації:

- педагоги МЛ №7 пройшли тематичний курс «Професійна кар’єра педагога. Соціальні ініціативи в рамках професійного розвитку»;

- керівники гуртків Центру науково-технічної творчості приєдналися до вебінару з ділового українського мовлення «Чим прикрасити свою українську» від платформи Є-мова та Української фундації розвитку;

- в рамках проєкту «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи України», який реалізує Всеукраїнська громадська організація «Асоціація працівників дошкільної освіти» педагогічні працівники ЗДО №20 взяли участь у вебінарах «Психологічна підтримка дітей України: можливості та перспективи», «Психологічний супровід дітей з ООП в кризових ситуаціях: поради батькам», «Складові здорового способу життя дітей дошкільного віку»;

- з 19 по 23 червня педагоги і вихователі дошкільного підрозділу Марганецької гімназії №5 взяли участь у Всеукраїнському тижні взаємодії з батьками, який реалізує Всеукраїнська громадська організація «Асоціація працівників дошкільної освіти» у межах проєкту «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні» Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ для підтримки сімей з дітьми, які постраждали від війни;

- викладач Марганецької школи мистецтв Зайченко О.П. відвідала вебінар «Метод Сузукі – європейський досвід»;

- учителі Марганецького ліцею №3 завершують роботу у проєкті Школу-вгору, який впроваджує Восток SOS в партнерстві з естонською організацією MONDO в Україні, БФ «Справжні українці» та БФ «Щире серце», за підтримки Гуманітарного Фонду Для України – Ocha, і пройшли 12 тренінгів з теми «Цифрова компетентність учителів», на яких опанували новітні застосунки та платформи, ознайомились з новими методиками та ресурсами для покращення якості викладання та розвитку власних цифрових компетентностей, навчилися використовувати сучасні інструменти для створення інтерактивних уроків, завдань і тестів, розробки відеоуроків, вебквестів та презентацій.

- педагоги ЗДО №2 «Кульбабка» Краснокутська Т.Ю., Попадинець О.П. та вихователь-методист Каїрська Л.А. успішно завершили курс базового рівня «Цифрові інструменти Google для освіти», удосконаливши рівень своєї професійної компетентності в умовах сьогодення.

На цьому тижні наше місто довело, що літні канікули – це не тільки час для відпочинку, але й чудова нагода для здобуття нових знань, розвитку творчості та мистецьких досягнень.

Працюємо разом, святкуємо разом, вчимося разом – наближаємо Перемогу!

Кiлькiсть переглядiв: 63

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.