Українські ітвіннери та представники Міністерства освіти й науки України взяли участь в eTwinning Annual Conference 2016

27–29 жовтня в Афінах відбулася щорічна масштабна подіяeTwinningAnnualConference2016.Цього року захід був присвячений темі «Digital Citizenship» та зібрав понад 500 учасників програми й представників управління освіти з усієї Європи.

Україну на конференції представили: заступник Міністра освіти і науки УкраїниПавло Хобзейта головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освітиОксана Коваленко, керівник eTwinning Plus в УкраїніСергій Теплов, вчителі-ітвіннериЯна Цикункова(НВК Ліцей-спеціалізована ЗОШ І–ІІІ ст. № 10, Марганець),Олена Кононенко(Спеціалізована ЗОШ І–ІІІ ст. № 5, Монастирище) таМайя Селятіна(Спеціалізована ЗОШ № 10, Одеса).

/Files/images/25658474655614.jpg

У програмі заходу на учасників чекали: привітання від освітніх експертів; понад 40 різних воркшопів від 30 досвідчених тренерів; урочисте нагородження переможців найпрестижнішої нагороди програми – European Prize; круглі столи; презентація нової публікації від eTwinning «Growing Digital Citizens: developing active citizenship through eTwinning»; нові знайомства та обмін ідеями.

Під час заходу Павло Хобзей та Оксана Коваленко взяли участь у круглому столі для представників закладів управління освітою з різних країн Європи. В рамках нього були обговоренні важливі питання у сфері реформування та розвитку освіти.

Також важливим моментом для українських учасників конференції стало нагородження Майї Селятіної – куратора проекту «Is This Castle Haunted?», що став переможцемEuropeanPrize2016в категорії «Учні 12–15 років».

«Is This Castle Haunted?» –перший проект за участі України, що отримавEuropeanPrizeв основній категорії конкурсу, виборовши перемогу серед 42 країн-учасниць. Його перемога, як і активна участь наших ітвіннерів у програмі та її міжнародних заходах, свідчить про бажання розвиватися та високий рівень професіоналізму українських вчителів.

Яна Цикункова поділилася своїмт враженнями від участі в конференції: "Протягом конференції видалась чудова нагода поділитися досвідом, познайомитися з новими партнерами та зустріти партнерів з минулих проектів, отримати певну інформацію з використання нових інструментів eTwinning, досвід співпраці з однодумцями. Також я була вражена теплою дружньою атмосферою, яка панувала протягом роботи, готовністю кожного допомогти, підказати ідею, виправити помилки. Велика подяка організаторам за професіоналізм у підготовці й проведенні заходу, та команді PSA в Україні.

/Files/images/73770074339376.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 339

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.