Військово-патріотичне виховання старшокласників

Предмет «Захист Вітчизни» є обов’язковим навчальним предметом, який вивчається в 10-11 класах загальноосвітніх навчальних закладах.
Завданням предмета «Захист Вітчизни» є підготовка молоді до захисту життя і здоров’я, забезпечення власної безпеки і безпеки людей у надзвичайних ситуаціях мирного і воєнного часу; підготовка молоді до служби в Збройних силах України, інших військових формуваннях, виконання військового обов’язку в запасі. Метою є ознайомлення молоді з основами нормативно-правового забезпечення захисту Вітчизни, набуття школярами знань про задачі Збройних Сил України, їх характерні особливості, засвоєння основ захисту Вітчизни, цивільного захисту, основ медичних знань, здійснення психологічної підготовки молоді до захисту Вітчизни. Предмета має формувати у школярів життєво необхідні знання, уміння і навички щодо захисту Вітчизни.

З метою практичного закріплення рівня знань, умінь та навичок учнів, з 23 по 25 травня 2016 року на базі Марганецького міського центру трудової підготовки учнівської молоді проводились навчально-польові збори з учнями 11-х класів ЗОШ № 2, 7, 12 міста Марганця з предмету «Захист Вітчизни» (викладач предмету, підполковник Потворова В.В.).
У підготовці та проведенні навчально-польових зборів взяли участь Короп Вадим Володимирович, отаман Марганецької Буцько-Томаківської козацької громади та Православного козацького Братства м. Марганця, воїни – афганці , адміністрація міського центру трудової підготовки учнівської молоді і особисто (директор Усенко Тетяна Олександрівна), адміністрація ЗОШ № 2, 7, 12 (директори Бурлака О.В., Кузуб О.М., Галко О.Ф.), що сприяли проведенню зборів.
Хочеться вірити, що навчально-польові збори сприятимуть вихованню справжніх воїнів – захисників нашої чудової країни.

Дивитися далі...

Кiлькiсть переглядiв: 312

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.