Повернутися до звичайного режиму

Фокус-семінар для вчителів майбутніх першокласників

7 квітня на базі НВК «Ліцей – СЗОШ № 10» відбулося заняття фокус-семінару для вчителів майбутніх першокласників «Аспекти адаптації шестирічних першокласників в умовах впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти» (керівник Кострикіна В.В., методист Марганецького ММК).

У роботі семінару взяли участь учителі усіх загальноосвітніх шкіл, які у наступному навчальному році будуть працювати з першокласниками, а також досвідчені вчителі міста, які поділилися досвідом роботи за новим Державним стандартом початкової освіти, новими навчальними програмами та підручниками.

На початку роботи семінару Кострикіною В.В. проведено ділову гру «Як ми знаємо Державний стандарт. Основні терміни, які вживаються в ДС та їх значення». Після цього вона розглянула питання підготовки вчителя до формування в учнів ключових компетентностей за новим Державним стандартом початкової загальної освіти.

Практичний блок «Практика успішної адаптації першокласників» відкрила Бєляєва А.О., учитель початкових класів презентацією роботи Школи майбутніх першокласників «За крок до школи» ЗОШ № 12.

Зі специфікою організації уроків у 1 класі під час адаптаційного періоду познайомила Кострикіна В.В., методист ММК, а про дидактичні вимоги до проведення уроків навчання грамоти, письма, математики та природознавства в 1 класі розповіли Конопльова Т.В. (НВК «Ліцей – СЗОШ № 10»), Келеберденко Т.Ю. (НВК «Школа – ДНЗ № 8»), Колесник Т.В. (ЗОШ № 1).

Досвідчені вчителі ЗОШ № 11 Розум С.А. та Корсакова С.О. презентували майстер-клас «Використання інтерактивних вправ на уроках у 1-х класах як чинник успішної адаптації», до проведення якого активно залучилися всі присутні.

Харзєєва Т.П., учитель розвивального навчання НВК «Ліцей – СЗОШ № 10», презентувала педагогічний проект «Впровадження курсу «Введення в шкільне життя», який протягом багатьох років реалізується вчителями початкової школи НВК «Ліцей – СЗОШ № 10», зокрема поділилася власним досвідом та наробками своєї колеги, вчителя початкових класів Мороз С.А.

Мельник Н.І., заступник директора з НВР ЗОШ № 2 залучила учасників фокус-семінару до участі в круглому столі «Гра як провідний вид діяльності шестирічних першокласників». Учителі обмінялися досвідом роботи з використання ігрової технології на уроках в 1 класі.

Басанська В.А., учитель початкових класів ЗОШ № 9 підготувала презентацію нових посібників та методичні матеріали на допомогу вчителям.

Підсумовуючи виступи доповідачів та учасниківсемінару, методист Кострикіна В.В.. наголосила, що згідно із новим Держстандартом передбачається здійснення особистісно-орієнтованого підходу у навчально-виховному процесі початкової школи, зокрема учнів 1-х класів, тому значна увага і методичної служби, і кожного педагогічного колективу і надалі приділятиметься подоланню консерватизму в підходах до навчально-виховної діяльності, впровадженню інноваційних технологій, створенню психологічної атмосфери формування компетентного учня на засадах співробітництва.

Кiлькiсть переглядiв: 372

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.