Дошкільники Марганця – дошкільникам Слов’янська

«Нам не потрібні рушниці і бомби. Щоб перемогти зло, нам потрібні любов і співчуття»

Мати Тереза

Там, на сході України іде справжня війна: гинуть люди, руйнуються міста, ллються материнські сльози. Діти Донецька, Луганська, Слов’янська подорослішали на декілька років. Замість іграшок, улюблених мультиків, світлих стін дитсадків, шкільних класів, друзів, вони живуть під вибухи снарядів, рикошетних куль, ховаються в підвалах.

Біль і співчуття в наших душах. Чим ми можемо допомогти їм, чим зарадити? Цілком природним і закономірним вважається допомогти знедоленому, нещасному, поділитись шматком хліба, дати притулок бездомному, захистити старість, порятувати хворого, заступитися за беззахисного. Ми, дорослі повинні своїм прикладом навчити дітей доброті, милосердю, любові, співчуттю…

Доброю вісточкою для всіх українців була звістка про визволення міста Слов’янська. У наш нелегкий час, підприємці, волонтери, і просто прості люди намагаються допомогти усім чим можуть у відбудові міста.

Працівники підприємства «Галіон» (м.Марганець) під керівництвом Владислава Бесараба вирішили 5 вересня 2014 року відправити пакет пластикових вікон для одного з дошкільних закладів м. Слов’янськ.

Дошкільники міста не могли залишитись осторонь. Напередодні, була оголошена акція «Дошкільники Марганця – дошкільникам Слов’янська». До акції приєднались усі, усі, хто не байдужий до долі знедолених, хто живе з вірою у єдність нашої країни та з любов’ю до Батьківщини.

Акція тривала декілька днів. Кожний вихованець дитсадка зробив свій внесок. Для незнайомих друзів з Слов’янська вони подарували безліч різних іграшок, олівців, зошитів, фарб, кольоровий папір. Батьки відразу відгукнулись на прохання допомогти малюкам. Штанці, комбінезони, джемпера та багато іншого можна було знайти у великій кількості пакетів. Вихователі вихователям передали різноманітний дидактичний матеріал.

Зі зворушливими словами підтримки, пошани, побажань у своєму вірші до колег звернулась педагоги дошкільних закладів м.Марганця:

Шановні колеги!

У цей такий нелегкий час

Ми пишемо листа до вас …..

І з ним часточку душі

Шлемо туди, де йшли дощі

Дощ із куль і пилу, диму,

Де біль і сльози не знали впину.

Тримайтесь, любі адже ви -

Повинні бути сильними завжди,

Щоб кожен паросток малий

Проріс і став героєм гідним

Майбутнього творцем….

Ми вам натхнення шлем і сили

Для того щоб майстерно ви зуміли

У пам’яті дітей страшні картини

Перетворити на любов до миру.

Нехай на всій Землі

Лише з наукою ідуть бої

І кожного могли б спокійно ми навчати,

Читати, рахувати і рідний край любити!

Автор вірша: вихователь-методист ДНЗ №5 Яцків Л.І.

Методист ДДО Коваль А.Ю.

Кiлькiсть переглядiв: 231

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.