Сходинками зростання

23 квітня - Всеукраїнський день психолога. В цей день хочеться сказати слова подяки людям, які розділяють чужі проблеми, горе і радості, допомагають іншим знаходити себе в цьому житті, забезпечують психолого-педагогічний супровід особистості.

Дошкільне дитинство – великий і відповідальний період психологічного розвитку дитини. Порушення будь-якої ланки або механізму психологічної структури розвитку дитини може суттєво вплинути на її подальший розвиток. Практичні психологи дошкільних навчальних закладів м. Марганець постійно працюють з педагогами і батьками, з дітьми різного віку, з метою покращення взаємовідносин, подолання бар'єру спілкування, розуміння і прийняття особливостей дитини.

На передодні свята практичні психологи дитсадків ще раз забрались на засідання методичного об’єднання, де вирішували актуальні питання. Перш за все, це - психолого-педагогічний супровід дітей старшого дошкільного віку, психологічний супровід виховного процесу в дошкільній установі, форми співпраці дошкільного закладу та родини.

Цікавою і змістовною була презентація практичного психолога ДНЗ №10 Ковальової Т.С. за темою «Адаптація малюка до умов дитсадків». Психолог зазначила, що важливо забезпечити психологічний комфорт під час адаптації дитини до дошкільного закладу. З цією метою вихователі повинні подбати про те, щоб ще до прибуття новачка до групи необхідно познайомилися з батьками й дитиною, встановити з ними контакт, довідатися про умови й особливості розвитку дитини.

Під час засідання за круглим столом був проведений психологічний марафон з розвитку креативності і творчої уяви як у вихователів та самих дошкільників. По закінченню марафону розроблені методичні рекомендації, які сприятимуть самовиявленню і самореалізації творчих і креативних здібностей дитини у її вільному діяльному бутті.

Я думаю, професія практичного психолога полягає у гармонійному поєднанні особистісних і професійних якостей. Професійне зростання починається з особистісного: з уміння бути собою, не зашкодити, виступати перед аудиторією, переконувати. Не кожній людині це дано від природи. Зовнішній успіх нічого не вартий, якщо він не супроводжується внутрішнім успіхом.

Від імені практичних психологів м. Марганець вітаю з професійним святом всіх своїх колег з інших міст Дніпропетровщини.

Кiлькiсть переглядiв: 229

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.