Профілактична акція "Увага! Діти на дорозі!"

/Files/images/БДР-13 ДНЗ.JPG
Традиційно у вересні усі навчально-виховні заклади міста приймають участь у профілактичній акції "Увага! Діти на дорозі!", метою якої є попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму. В рамках такої акції колективи освітніх закладів організовують та проводять різноманітні пізнавальні та цікаві заходи.

З метою вдосконалення та закріплення знань з правил дорожнього руху дітям середнього та старшого дошкільного віку було презентовано автомайданчики, в групах вдосконалено розвивальний простір з безпеки життєдіяльності. Зокрема, в дошкільних групах організовано осередки по вивченню правил вуличного руху, умови для проведення сюжетно-рольових ігор: «На автодромі», «Залізна дорога», «Швидка допомога», «Служба ДАІ». Зміст занять з безпеки життєдіяльності поєднували зі змістом провідних сфер життєдіяльності: «Я сам», «Природа», «Люди», «Культура» відповідно до віку дітей за темами: «Вулиця рідного міста», «Сім’я», «Дитячий садок». Старші дошкільнята брали участь у музично-спортивних розвагах: «В країні дорожніх знаків», «Автомобілісти»; діти середнього дошкільного віку – у музичній розвазі на тему «Червоний, жовтий, зелений». Вихованці молодших груп були запрошені глядачами на спортивні змагання та дозвілля. Проведені дидактичні ігри на тему «Кольорові кружечки», «В транспорті» і інші. Під час організованої зображувальної діяльності діти малювали на тему «Легковий автомобіль», «Пішохідна доріжка», «Червоний, жовтий, зелений».

/Files/images/БДР-13 ЗНЗ1.JPG /Files/images/БДР-13 ЗНЗ2.JPG















Знання про правила дорожнього руху, безпечної поведінки на вулицях та дорогах учні отримують на уроках, класних годинах, під час бесід, екскурсій, читання художньої літератури, розгляду дидактичних картин, ілюстрацій, виставки творчих робіт. Закріплювали їх у практичній діяльності під час вікторин, конкурсів, тренінгів, ігор, розваг, моделювання ситуацій на постійних або тимчасових майданчиках з ПДР. Шкільними загонами ЮІР було презентовано виступи агітбригад для учнів та їх батьків. Здійснювалися цільові прогулянки вулицями міста з метою закріплення правил поведінки на дорозі, ознайомлення з різними видами транспорту, дорожніми знаками, світлофором та пішохідною доріжкою. В рамках акції поновлено загальношкільні та класні куточки з питань безпеки дорожнього руху, безпеки життєдіяльності; учням пропонувалися розвивальні та навчальні фільми з питань профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

Працюючи в тісній взаємодії з батьками, приділяли увагу і дорослим, нагадавши про правила безпеки руху та про правила поведінки з дітьми на дорозі. З батьками проведені індивідуальні та колективні бесіди, консультації. Розроблені пам’ятки про безпечне перебування з дітьми на вулицях, в громадському транспорті, на залізничній дорозі та ін.
До проведення профілактичних заходів залучалися і інспектори ДАІ, які захопливо та змістовно розповідали про правила дорожнього руху.

/Files/images/БДР-13 ЦТПУМ.JPG /Files/images/БДР-13 ЗНЗ.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 217

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.