Тиждень охорони праці

28 квітня Міжнародна організація праці (МОП) оголосила Всесвітнім днем охорони праці з тим, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення і просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше він відзначався у 2003 році.
Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам'яті загиблих працівників, вперше проведеного американськими і канадськими трудящими в 1989 році в пам'ять про працівників, загиблих та постраждалих на роботі.
У цей день більш ніж в 100 країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.
Наша країна приєдналася до відзначення Дня охорони праці у 2006 році (вийшов Указ Президента України N685/2006 від 18 серпня 2006 року «Про День охорони праці»).
З цієї нагоди, з метою привернення уваги суспільства до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, вшанування пам'яті осіб, які загинули на виробництві, всіма навчально-виховними закладами нашого міста щорічно в останній тиждень квітня проводиться Тиждень охорони праці. В рамках Тижня здійснюються огляди-конкурси у структурних підрозділах, організовується робота «довідкових столів», проводяться лекції та бесіди з працівниками, дітьми та їх батьками.
Учні шкіл та вихованці дошкільних навчальних закладів приймають участь у конкурсах та вікторинах, що дають змогу не тільки дітям дізнатися про охорону праці, а й батькам, які долучились до творчості своєї дитини, зайвий раз згадати про вимоги безпеки, про цінність свого життя та майбутнє своєї дитини. Воно буде щасливим, коли найдорожчі люди - батьки, будуть поруч здорові та живі.

/Files/images/22-87.jpg /Files/images/оп.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 188

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.