ІІІ Всеукраїнський форум вчителів-новаторів «Партнерство в навчанні»


Проведено ІІІ Всеукраїнський форум вчителів-новаторів «Партнерство в навчанні»,
на якому нагороджено найкращих вчителів – переможців конкурсу


14 грудня 2011 року у приміщенні компанії «Майкрософт Україна» відбувся ІІІ Всеукраїнський форум вчителів-новаторів «Партнерство в навчанні», на якому було проведено урочисту церемонію нагородження
переможців Восьмого Всеукраїнського конкурсу «Вчитель-новатор», організованого
компанією «МайкрософтУкраїна» за сприяння Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та Інституту інноваційних технологій і змісту освіти.

На форум було запрошено 100 освітян України, у числі яких прийняла участь методист з ІКТ управління освіти Кривощокова Марія Іванівна.

Форум відкрив Владислав Радиш, директор по роботі з державними органами, закладами науки та освіти. Він висловив упевненість, що саме використання досвіду вчителів у галузі ІКТ надає можливості більш активно використовувати новітні технології у навчальному процесі. Особливо плідною він вважає співпрацю з Національною академією педагогічних наук України, Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України.

«Для нас важливим показником стало те, що 165 робіт надійшло від вчителів з сільської місцевості. Це означає, що ІКТ вже не є прерогативою великих міст. І для нас це позитивне явище», - зазначив Владислав Радиш.
Також він висловив упевненість, що цьогорічний досвід має надихнути педагогів та надасть додаткові можливості для використання ІКТ у навчально-виховному процесі. Владислав Радиш подякував присутнім за їхню творчість і натхнення, які сьогодні підтримують навчальний процес в українських школах.
Від імені Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України учасників і переможців конкурсу привітала Тамара Пушкарьова, заступник директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, голова журі конкурсу. Вона відзначила, що у 2011 році на конкурс «Вчитель-новатор» надійшла рекордна кількість робіт – 1084. Найбільш активними стали представники з Донецької (222 роботи), Харківської (77 робіт), Херсонської (77 робіт) областей. Підкреслюючи, що конкурс «Вчитель-новатор» є безкоштовним, Тамара Пушкарьова запевнила, що Міністерство підтримуватиме конкурси, які дають можливість вчителям реалізувати свої ідеї.
«Деяких вчителів, які взяли участь у Конкурсі, вже залучено до роботи щодо розробки програм та навчальних посібників. Саме цей інноваційний досвід розповсюджуватиметься для дітей та вчителів усієї України», - сказала Тамара Пушкарьова.
Вона також висловила вдячність обласним управлінням освіти і науки, які підтримали вчителів та надали можливості само реалізуватися. Особлива роль, на її думку, належить обласним інститутам післядипломної педагогічної освіти, на базі яких працюють курси перепідготовки та підвищення кваліфікації вчителів.
«Протягом останніх тижнів на нарадах з директорами ОІППО, які проводяться в Міністерстві, основними стають саме питання підвищення рівня ІКТ-компетенцій педагогів», - додала вона.
За її словами, згідно Указу Президента України 2011-й оголошено Роком освіти та інформаційного суспільства в Україні, який урочисто розпочався вебінаром у компанії «Майкрософт».
«Дуже приємно, що завершення Року освіти та інформаційного суспільства, підбиття його підсумків, супроводжується нагородженням талановитих вчителів. Сподіваюся, що все, що ми робимо, стане золотим скарбом для розвитку Стратегії розвитку освіти України на наступні 10 років», - підкреслила Тамара Пушкарьова.
Вчителі-переможці також мали можливість презентувати конкурсні роботи для освітян усієї України, оскільки трансляція заходу відбувалася на офіційних веб-сайтах Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та Інституту інноваційних технологій і змісту освіти.

Кiлькiсть переглядiв: 334

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.